Lucrările la Magistrala 6 de metrou deviază traficul, dar sunt accesibile online (2024)

Metrorex a anunțat miercuri că lucrările la Magistrala 6 de metrou vor impune restricții de trafic rutier, programate să intre în vigoare la data de 24 august 2024, în zona 1 Mai din Capitală. Magistrala este de azi disponibilă și online, pentru informare.

Într-un comunicat dat publicității, oficialii Metrorex explică faptul că măsura restricționării traficului este impusă de planul de lucrări pentru legătura cu actuala stație 1 Mai de pe aliniamentul viitoarei Magistrale M6, Secțiunea Sud, în cadrul contractului „Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni (Magistrala 6. 1 Mai-Otopeni), Proiectare și execuție structură de rezistență stații, galerii și tuneluri. Lotul 1. – 1Mai-Tokyo”. Planul de deviere a circulației este avizat conform legislației în vigoare.

Restricția de trafic se va institui în intersecția Calea Griviței – Bd. Ion Mihalache, cu asigurarea unor variante ocolitoare, după cum urmează:

  • pentru direcția dinspre Șoseaua Chitilei și Bd. Bucureștii Noi, alternativa o va reprezenta ruta Strada Carpați – Strada Mircești – Strada Caransebeș;
  • pentru direcția dinspre Bd. Ion Mihalache și Calea Griviței, pentru relația de ieșire din capitală, alternativa o va reprezenta ruta Strada Clăbucet – Strada Aviator Popișteanu – Strada Soveja – Pod Constanța.

Până la demararea lucrărilor, se vor întocmi noi diagrame de funcționare a sistemelor de semaforizare de la intersecția Calea Griviței cu Strada Mureș și Bd. Ion Mihalache cu Strada Clăbucet. Semnalizarea rutieră se va face conform legislației în vigoare. Pentru asigurarea fluenței vehiculelor pe traseele de deviere, se va institui o restricție de tonaj de 3,5 t pe sensul dinspre Șoseaua Chitilei și Bd. Bucureștii Noi, cu excepția STB, conform planului de trafic aprobat. Pentru pietoni, traversarea se va asigura pe la trecerile existente în capetele tronsonului de drum restricționat. Operațiunile pregătitoare devierii de trafic se vor face cu sprijinul și sub supravegherea Brigăzii Rutiere.

”Transportul public în zona 1 Mai se va îmbunătăți considerabil, odată cu beneficiile unei noi linii de metrou. Magistrala 6, încă un proiect major în dezvoltarea metroului bucureștean, va crește gradul de mobilitate a populației din capitală și din Ilfov. Le mulțumim anticipat pentru înțelegere tuturor locuitorilor din zona lucrărilor pentru Magistrala 6. Proiectele mari se construiesc prin eforturi mari, cu participarea tuturor celor care vor beneficia de avantajele acestora. De aceea, apelăm la bunăvoința participanților la trafic și a locuitorilor și ne preocupăm ca disconfortul creat să fie minim posibil”, precizează directorul general al Metrorex, Mariana Miclăuș.

Inițial, restricțiile de trafic fuseseră anunțate pentru începutul lunii trecute, însă ulterior s-a constatat că Metrorex nu avea toate avizele, așa că au fost amânate, așa cum a scris Club Feroviar.

Magistrala 6 de metrou va asigura legătura directă de la Gara de Nord la Aeroportul Internațional Henri Coandă Otopeni. Aceasta va avea un traseu de 14,2 km și va cuprinde 12 stații de metrou: Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Gara Băneasa, Aeroportul Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I. C. Brătianu, Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Lucrările la Magistrala 6 de metrou deviază traficul, dar sunt accesibile online (1)

Lucrările la Magistrala 6 de metrou au site dedicat

Tot miercuri, Metrorex a anunțat lansarea paginii web http://www.magistrala6.ro. Noul site este destinat tuturor celor interesați să afle informații actualizate despre proiectul ”Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni, Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni”.

Implementarea proiectului se derulează în prezent pe două secțiuni de lucru, Secțiunea Sud, 1 Mai-Tokyo (complexul comercial Băneasa Shopping City) fiind finanțată de la bugetul de stat al României și din PNRR, și Secțiunea Nord, Tokyo-Aeroport Otopeni, având sursele de finanțare asigurate de la bugetul de stat și fonduri externe rambursabile – credit extern JICA (Japan International Cooperation Agency).

”De astăzi, www.magistrala6.ro este pusă la dispoziția publicului. Metrorex lansează către toți cei interesați invitația de a face cunoștință cu brandul M6, o marcă tânără, dinamică, modernă, pe măsura proiectului major de infrastructură, local și internațional, pe care îl reprezintă. Modul în care M6 se conectează cu publicul larg este deschis și prietenos. Pe site-ul magistrala6.ro veți găsi punți de informare directe, așa cum va fi și noua Magistrală 6, o conexiune directă de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni. Într-o prezentare atractivă și prietenoasă, cu facilități de navigare intuitive și actuale, noua platformă de comunicare oferă informații despre Magistrala 6, despre beneficiile pe care aceasta le aduce oamenilor și capitalei, precum și informații utile despre derularea traficului pe parcursul lucrărilor. Noua Magistrală 6 se construiește sub ochii oamenilor. Proiectele mari se construiesc mereu pentru oameni, dar și cu participarea lor. De aceea, dorim să informăm publicul larg și publicul călător și prin intermediul noului site web despre etapele și progresul acestui proiect important de infrastructură. Magistrala 6 este un proiect pentru România”, a declarat Mariana Miclăuș, directorul general al Metrorex.

Lucrările la Magistrala 6 de metrou deviază traficul, dar sunt accesibile online (2024)
Top Articles
Accelerated Increments eform | Services
কোটা আন্দোলন : বাংলাদেশের পরিস্থিতি ঘিরে ভারতে ফেক নিউজের ছড়াছড়ি - BBC News বাংলা
Helicopter Over Massapequa Now
Dippin Base Stat Total
Provider Connect Milwaukee
RS3 Mining Training Guide - 1-99/120 | Gaming Elephant
Honda Odyssey Questions - P0303 3 cyclinder misfire
Lux Nails Columbia Mo
Spacebar Counter - Space Bar Clicker Test
Partyline Ads for Wednesday, September 11, 2024
What Does Fox Stand For In Fox News
Comcast Business Sign In
Lima Crime Stoppers
Saltburn | Rotten Tomatoes
Free Cities Mopoga
Banned in NYC: Airbnb One Year Later
Rancho Medanos Schedule
April 7 Final Jeopardy
Four-Legged Friday: Meet Tuscaloosa's Adoptable All-Stars Cub & Pickle
Meridamoonbeams
Asa Morse Farm Photos
Central Nj Craiglist
Kbh Client Portal
Duen Boobs
Maintenance Required Gear Selector Ecu
Webmail.unt.edu
Aunt Nettes Menu
The Angel Next Door Spoils Me Rotten Gogoanime
Healthstream Mobile Infirmary
Search results for: Kert\u00E9sz, Andr\u00E9, page 1
Meaty Sugar Lump
2005 Volvo XC 70 XC90 V70 SUV Wagon for sale by owner - Banning, CA - craigslist
How Much Does Hasa Pay For Rent 2022
Lehigh Wheelmen Meetup
Journal articles: 'New York (State). First Congregational Church' – Grafiati
Super Restore Vs Prayer Potion
Utexas Baseball Schedule 2023
Entourage Yearbook Login
Where does the Flying Pig come from? - EDC :: Engineering Design Center
Degreeworks Sbu
Oriellys Tooele
Diabetes Care - Horizon Blue Cross Blue Shield of New Jersey
Oriley Auto Parts Hours
Breitling ENDURANCE PRO X82310E51B1S1 für 2.885 € kaufen von einem Trusted Seller auf Chrono24
2022 Basketball 247
Portmanteau Structure Built With Cans
Before Trump, neo-Nazis pushed false claims about Haitians as part of hate campaign
Grizzly Expiration Date 2023
palm springs free stuff - craigslist
Arlene Grayson And Brittany Murphy
What stores are open on Labor Day 2024? A full list of where to shop
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Lawanda Wiegand

Last Updated:

Views: 5955

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Lawanda Wiegand

Birthday: 1993-01-10

Address: Suite 391 6963 Ullrich Shore, Bellefort, WI 01350-7893

Phone: +6806610432415

Job: Dynamic Manufacturing Assistant

Hobby: amateur radio, Taekwondo, Wood carving, Parkour, Skateboarding, Running, Rafting

Introduction: My name is Pres. Lawanda Wiegand, I am a inquisitive, helpful, glamorous, cheerful, open, clever, innocent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.